- 1. Мохіто
- 2. Дайкірі
- 3. Мангеттен
- 4. Кривава Мері
- 5. Блакитна лагуна
- 6. Піна колада
- 7. Маргарита
- 8. Олд фешен
- 9. Джин-тонік
- 10. Гімлет
- 11. Віскі сауер
- 12. Май тай
- 13. Куба лібре
- 14. Белліні
- 15. Космополітен
- 16. Лонг-Айленд
- 17. Апероль шприц
- 18. Білий росіянин
- 19. Текіла санрайз
- 20. Френч 75
- 21. Пеніцилін
- 22. Секс на пляжі
- 23. Мімоза
- 24. B-52
- 25. Бульвардьє
- Оцініть автора (1)
Класичні алкогольні коктейлі — це невід'ємна частина барної культури, і їх різноманіття вражає. У цій статті ми представляємо 25 найпопулярніших коктейлів, які варто спробувати кожному любителю напоїв. Розпочнемо з «Мохіто» — освіжаючого поєднання рому, м'яти, лайму та цукру, ідеально підходящого для літніх вечірок. «Космополітен» — стильний коктейль на основі горілки, журавлинного соку та лайму, який став символом жіночої сили. Не забудьте про «Маргариту» з текілою та лимонним соком, а також «Дайкірі», який потішить любителів фруктових смаків. «Негроні», «Манхеттен» і «Олд Фешн» — це класика для цінителів міцних напоїв. Кожен коктейль має свою історію та унікальний смак, тому експериментуйте і знаходьте свої улюблені поєднання. Читайте далі, щоб дізнатися рецепти та поради щодо приготування цих чудових напоїв!
Отже, 25 класичних алкогольних коктейлів - далі у нашій статті
25 класичних алкогольних коктейлів, які не втрачають популярності
Створіть атмосферу справжнього бару у себе вдома.
1. Мохіто

Інгредієнти:
- ½ лайма
- 10 листочків свіжої м’яти
- 2 ч. л. коричневого цукру
- 200 г дробленого льоду
- 50 мл білого рому
- 100 мл содової
Приготування: Розріжте лайм на чотири частини. Покладіть половину лайма та м’яту в склянку, розімніть мадлером або зворотним боком ложки, щоб виділився сік. Додайте ще одну часточку лайма та цукор, знову розімніть. Наповніть склянку льодом майже до країв, влийте ром і долийте содову. Перемішайте, за бажанням додайте трохи цукру. Прикрасьте коктейль часточкою лайма та м’ятою.
2. Дайкірі

Інгредієнти:
- 60 мл білого рому
- 30 мл соку лайма
- 1 ч. л. цукрового сиропу
- 200 г дробленого льоду
Приготування: Змішайте всі інгредієнти в шейкері, додайте лід. Добре струсіть до охолодження. Процідіть у попередньо охолоджений келих.
3. Мангеттен

Інгредієнти:
- 50 мл бурбону
- 25 мл червоного вермуту
- Кілька крапель ангостури
- 200 г льоду
- Коктейльна вишня для прикраси
Приготування: Змішайте бурбон, вермут і біттер у шейкері. Процідіть у келих з кубиками льоду. Прикрасьте вишенькою.
4. Кривава Мері

Інгредієнти:
- 380 г льоду
- 120 мл томатного соку
- 50 мл горілки
- 10 мл лимонного соку
- По 1 мл соусів табаско та вустерширського
- Сіль і чорний перець — за смаком
- Стебло селери
Приготування: Змішайте всі інгредієнти (окрім селери) з частиною льоду в шейкері. Перелийте в склянку з рештою льоду й прикрасьте селерою.
5. Блакитна лагуна

Інгредієнти:
- 50 мл горілки
- 20 мл блакитного кюрасао
- 150 мл Sprite
- 200 г льоду
- Скибочка ананаса для прикраси
Приготування: У високий стакан із льодом влийте горілку, лікер і газований напій. Перемішайте. Прикрасьте ананасом.
6. Піна колада

Інгредієнти:
- 30 мл білого рому
- 90 мл ананасового соку
- 30 мл кокосового молока
- 50 г льоду
- Скибочка ананаса або коктейльна вишня
Приготування: Змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції. Перелийте у келих та прикрасьте.
7. Маргарита

Інгредієнти:
- 50 мл текіли
- 25 мл трипл-секу
- 30 мл соку лайма
- 10 мл сиропу
- 200 г льоду
- Сіль для обідка келиха
- Скибочка лайма
Приготування: Змішайте в шейкері всі інгредієнти з льодом. Зробіть солону кайму на келиху, перелийте коктейль і прикрасьте.
8. Олд фешен

Інгредієнти:
- Кубик коричневого цукру
- Кілька крапель ангостури
- 120 г льоду
- 50 мл бурбону
- Скибка апельсина
Приготування: У склянці розімніть цукор із біттером. Додайте лід, налийте бурбон і перемішайте. Прикрасьте апельсином.
9. Джин-тонік

Інгредієнти:
- 50 мл джину
- 150 мл тоніка
- 180 г льоду
- Скибочка лайма
Приготування: Наповніть високий стакан льодом, влийте джин і тонік. Акуратно перемішайте. Прикрасьте лаймом.
10. Гімлет

Інгредієнти:
- 60 мл джину
- 30 мл соку лайма
- 200 г льоду
- Цедра лайма
Приготування: Змішайте джин і сік лайма з льодом у шейкері. Процідіть у келих і прикрасьте цедрою.
11. Віскі сауер

Інгредієнти:
- 60 мл бурбону
- 30 мл лимонного соку
- 20 мл цукрового сиропу
- Лід
- Скибочка лимона або апельсина
- Коктейльна вишня
Приготування: В шейкері змішайте бурбон, сік, сироп і лід. Збовтайте та процідіть у склянку з новим льодом. Прикрасьте фруктом і вишнею.
12. Май тай

Інгредієнти:
- 45 мл світлого рому
- 25 мл куантро
- 25 мл соку лайма
- 50 мл ананасового соку
- 15 мл мигдального сиропу
- Лід
- 15 мл темного рому
- Кусочок ананаса
- Коктейльна вишня
Приготування: Змішайте в шейкері всі інгредієнти, крім темного рому. Перелийте в келих із льодом і обережно долийте темний ром. Прикрасьте фруктами.
13. Куба лібре

Інгредієнти:
- Кубики льоду
- 50 мл світлого рому
- 120 мл коли
- 10 мл соку лайма
Приготування: Додайте в склянку лід, ром і сік лайма. Долийте колу й перемішайте. Для більшого аромату прикрасьте лаймом і м’ятою.
14. Белліні

Інгредієнти:
- 4 стиглі персики
- 750 мл просекко
Приготування: Зробіть пюре з очищених персиків і охолодіть його в холодильнику. Потім наповніть келихи персиковим пюре до половини і акуратно долийте просекко. Злегка перемішайте.
15. Космополітен

Інгредієнти:
- 30 мл горілки
- 30 мл журавлинного соку
- 15 мл лимонного соку
- 15 мл куантро
- 5 мл цукрового сиропу
- Лід
- Скибочка лайма
Приготування: Змішайте всі інгредієнти в шейкері з льодом. Процідіть у коктейльний келих. Прикрасьте часточкою лайма.
16. Лонг-Айленд

Інгредієнти:
- Лід
- По 20 мл: горілки, світлого рому, текіли, джину, трипл-секу
- 20 мл лимонного соку
- 20 мл цукрового сиропу
- 40 мл коли
- Скибочка лимона
Приготування: У склянці з льодом змішайте всі алкогольні компоненти, лимонний сік і сироп. Долийте колу, акуратно перемішайте. Прикрасьте лимоном.
17. Апероль шприц

Інгредієнти:
- Кубики льоду
- 90 мл просекко
- 60 мл аперолю
- 30 мл содової
- Скибочка апельсина
Приготування: Наповніть келих льодом, додайте просекко, апероль і содову. Легко перемішайте й прикрасьте апельсином.
18. Білий росіянин

Інгредієнти:
- Кубики льоду
- 60 мл горілки
- 30 мл кавового лікеру
- 30 мл вершків (20%)
Приготування: У склянку з льодом влийте горілку й кавовий лікер. Перемішайте. Додайте вершки і злегка розмішайте ще раз.
19. Текіла санрайз

Інгредієнти:
- Лід
- 60 мл текіли
- 120 мл апельсинового соку
- 15 мл гренадину
- Скибочка апельсина
- Коктейльна вишня
Приготування: У склянці з льодом змішайте текілу та сік. Обережно влийте гренадин по стінці склянки — він опуститься вниз, створюючи ефект «схід сонця». Прикрасьте апельсином і вишнею.
20. Френч 75

Інгредієнти:
- 30 мл джину
- 15 мл лимонного соку
- 15 мл цукрового сиропу
- 60 мл шампанського
- Смуга лимонної цедри
Приготування: У шейкері з льодом змішайте джин, сік і сироп. Процідіть у келих, долийте шампанське та прикрасьте цедрою.
21. Пеніцилін

Інгредієнти:
- Шматочок свіжого імбиру
- 80 г меду
- 60 мл води
- 55 мл купажованого віскі
- 20 мл лимонного соку
- Лід
- 5 мл односолодового віскі
Приготування: Зваріть сироп із меду, води та подрібненого імбиру, проваривши 5 хвилин. Охолодіть і процідіть. Змішайте в шейкері купажований віскі, лимонний сік, лід і сироп. Перелийте в склянку з льодом і зверху додайте трохи односолодового віскі. Можна прикрасити імбирними цукатами.
22. Секс на пляжі

Інгредієнти:
- Лід
- 60 мл журавлинного соку
- 90 мл апельсинового соку
- 30 мл персикового лікеру
- 30 мл горілки
- Скибочка апельсина
- Коктейльна вишня
Приготування: У склянці з льодом змішайте всі інгредієнти. Прикрасьте фруктами.
23. Мімоза

Інгредієнти:
- 75 мл апельсинового соку
- 75 мл шампанського
Приготування: У келих налийте сік, потім обережно долийте охолоджене шампанське. Легко перемішайте.
24. B-52

Інгредієнти:
- 15 мл кавового лікеру
- 15 мл вершкового лікеру
- 15 мл трипл-секу
Приготування: Налийте лікери шарами у стопку: спочатку кавовий, потім вершковий, зверху — трипл-сек. Для цього використовуйте ложку. Коктейль можна підпалити й пити через трубочку.
25. Бульвардьє

Інгредієнти:
- Кубики льоду
- 45 мл бурбону або житнього віскі
- 30 мл кампарі
- 30 мл червоного вермуту
- Смуга апельсинової цедри
Приготування: У склянці з льодом змішайте всі інгредієнти. Перемішайте та прикрасьте цедрою для більш насиченого аромату.
Тепер у вас під рукою повна колекція з 25 класичних коктейлів для домашнього бару — експериментуйте й насолоджуйтесь!















